Naučite se strategije Holdem Pokra, preden postanete Texas Poker Mojster

Naučite se strategije Holdem Pokra, preden postanete Texas Poker Mojster

Veliko ljudi pravi, da je za dobro igranje holdem pokra potrebno dlje časa vaditi in se učiti. Vendar pa menim, da lahko vsak v resnici postane strokovnjak za hold’em v samo kratkem času, če res imaš miselnost, da to dosežeš. Ali resno želite poznati vse različne vidike igre hold em? Če je vaš odgovor pritrdilen, nadaljujte, če želite izvedeti več o teksaškem pokru.

Naj najprej razložim osnove holdem pokra: igra se z običajnim kompletom 52 kart. Čeprav ta vrsta pokra uporablja standardni komplet kart, se od drugih različic pokra razlikuje po uporabi petih kart, ki se razdelijo obrnjene navzgor in si jih delijo vsi igralci. V prvem krogu stav vsi igralci prejmejo po dve razdeljeni karti, obrnjeni navzdol, imenovani lastni karti. Zmagovalec je izbran na koncu stavnega kroga, kjer bo uporabil svoje dve karti s petimi skupnimi kartami, da sestavi najvišje uvrščeno poker kombinacijo s 5 kartami.

Pri holdem pokru obstajajo 3 osnovna pravila:

Prvič, začetna vrednost roke. Spomnite se, da sta pri igri hold em dve lastni karti tisti, po katerih se razlikujete od drugih igralcev. Zato jim morate vsekakor biti zelo pozorni. Kombinacija AA (ace-ace) ima veliko večjo možnost zmage kot druge različice, kot je kombinacija 7-3. Še ena stvar, pri holdem pokru je vedno priporočljivo staviti odlične začetne kombinacije in odstopiti tiste zanič.

Drugič, igra položaja. V holdemu lahko posamezniku njegov sedež in položaj pomagata zmagati. Zato ima biti na “pozni poziciji” zelo veliko prednost, saj si lahko ogledate vsa dejanja svojih nasprotnikov, preden naredite kar koli. Majhno opazovanje in ostro oko bi zelo pomagalo, zato, če ste kdaj na “pozni poziciji” pri igranju hold em pokra, raje zgrabite priložnost z obema rokama.

Tretjič, vedeti, kdaj odstopiti.

Ne pozabite, da holdem poker niso samo karte, ampak tudi stava. Če stavni znesek postaja vedno večji, vendar vaše karte ne morejo povleči ničesar in so vedno nizke, hitro odstopite! Tako preprosto je.

Zdaj pa dovolj osnovnih osnov teksaškega pokra in preidimo na njegovo strategijo. Da, to je pravilno! Še vedno obstajajo strategije za hold em. Prvič, kot igralec moraš sam vedeti, kakšna igra bo zate primerna. Čeprav lahko traja nekaj časa, se splača. V trenutku, ko spoznate svojo vrsto igre pokra, jo vztrajajte!

Naslednja stvar je, da holdem poker prav tako temelji na kvotah, verjetnostih in odstotkih, zato nikoli ne stavite proti neverjetnim izidom. Naučiti se brati nasprotnikovo govorico telesa je odlična strategija, ki jo morajo igralci holdema obvladati pri igranju pokra. Če opazite, kako igra vaš poker tekmovalec, vas lahko dejansko pripelje do zmagovalnega niza, če veste, kako v celoti izkoristiti to strategijo, ki jo Holdem poker zahteva.

Zadnja stvar pri igranju hold em pokra je: ne bojte se staviti nekaj, če ne, vse svoje žetone. As, as (AA) in kralj, kralj (KK) sta pošastni začetni karti, ki ju je redko treba igrati pasivno. Zato bodite agresivni, vendar stavite previdno. Pojdite naprej in odkrijte svoje bogastvo v kartah Texas hold’em pokra zdaj!